maanantai 23. toukokuuta 2011

Päivitystä... ja lammaspiirakka ja muuta pääsiäismäistä

Pitkä väli kirjoitusten välillä johtuu siitä, että kannettavani päätti hajota. Kamerani tosin toimii edelleen, joten pääsiäisen ja vapun kaikkien herkkujen kuvaamatta jättäminen on lähinnä huolimattomuutta. Tosin perustelen sitä sillä, että olin niin sekaisin ja ärsyyntynyt tuosta koneen hajoamisesta.

Pääsiäisenä tuli tietty syötyä lammasta ja pashaa. Pashasta tuli minikokoinen ja lainattuun kahvinkeittimeen tehty, kun ei muutakaan muottia löytynyt.

Pasha (olisiko Suomen Kuvalehdestä sovellettuna):

Vaniljatanko
50 grammaa voita
250 grammaa rahkaa
1 kananmuna
50 grammaa sokeria
sitruunaa
rusinoita
puoli desiä kermaa

Raaputa vaniljatangon siemenet kattilaan ja lisää sinne myös voi. Sulata ja lisää rahka. Vatkaa muna ja sokeri ja lisää kattilaan. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiinteytyä. Lisää mausteet. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja sekoita kattilaan. Valuta seosta jääkaapissa kostealla suodatinpaperilla vuoratussa kahvinkeittimessä. noin vuorokausi.

Kuvaa ei tosiaan löydy, mutta tässä sen sijaan eräs suklaaviritelmä.











Vappupiknikille tein pääsiäisen jälkimainingeissa (jälleen minikokoisia) lammaspiiraita:

Voita
Vehnäjauhoja
Tattarijauhoja
Maitoa

Savulammasta
Parmesaania
Suppilovahveroita
Valkosipulia, pippuria, timjamia ja muita vastaavia

Sekoita pohjan ainekset ja taputtele pieniin voideltuihin vuokiin.
Paloittele lammas, murusta juusto ja liota suppilovahverot. Kaada liotusliemi lammasjuustoseokseen ja käytä sienet pannulla. Sekoita kaikki täyteaineet ja jaa vuokiin. Kypsennä.

Sain myös pitkästä aikaa lempimarsipaaniani (oikeastaan ainoaa, jota syön) eli Niedereggerin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti