lauantai 2. huhtikuuta 2011

Kiireisen suklaapikkuleivät

Varmaan maailman helpoimmat suklaapikkuleivät syntyivät sekoittamalla voita, tomusokeria ja kaakaojauhetta. Joku toki ehkä pohdiskelee voiko niitä nimittää suklaapikkuleiviksi, kun niissä on aivoastaan kaakaojauhetta. Löytyy myös niitä ihmisiä, joitten mielestä valkosuklaa ei ole suklaata ollenkaan, kun siinä kerran on ainoastaaan kaakaovoita. Sinänsähän kaakaomassasta saadaan sekä kaakaovoita että -jauhetta, ja minusta kaakaovoi määrittää suklaan. Eli valkosuklaa on suklaata, mutta sen sijaan sellaiset halpissekoitukset jotka sisältävät kaakaovoin lisäksi voi- tai kasvisrasvaa, ovat lähinnä roskaa. Pikkuleipäni sen sijaan ovat ehkä oikeaoppisesti kaakaopikkuleipiä. Ehkä osaan jonain päivänä hieman selkeämmin ilmaista tämän nimityshässäkän. Sitä odotellessa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti