lauantai 26. maaliskuuta 2011

Macaronit

Kokeilin vajaa kuukausi sitten tehdä macaroneja. En ollut vielä silloin lukenut niistä mitään, vaan katsoin vain Hans Välimäen Välimäki-kokoelmakirjan petit fours-osastoa ja totesin macaronien ohjeen näyttävän riittävän yksinkertaiselta. Liekö sitten syynä pelottomuus vai mikä, mutta macaroneista tuli ihan kivoja. Vähän ne jalat levisivät ja koloja niissä näkyy siellä täällä, mutta tuloksena ei ollut mitään niin katastrofaalista kuin olisin odottanut, jos olisin ollut tietoinen siitä, kuinka oikuttelevina niitä pidetään. En tosin enää kaikkien pelottelujen jälkeen tiedä, uskallanko kokeilla noita uudelleen.


Kaikki on aina söpömpää lilliputtikoossa...


Macaronit:
125 grammaa mantelijauhetta
225 grammaa tomusokeria
20 grammaa kaakaojauhetta
100 grammaa valkuaista
25 grammaa sirosokeria

Yhdistä manteli, tomusokeri ja kaakao. Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet pienissä erissä vaahdon joukkoon. Pursota pienen lantin kokoisia nokareita. Anna seistä n. 20 minuuttia ennen paistamista. Paista 150 asteessa 12 minuuttia.

Tunnustetaan sitten vielä lopuksi ettei minulla ollut sirosokeria ja ainesten mittasuhteetkin olivat edelleen epätarkkoja. Pitäisi varmaan vähitellen ostaa uusi vaaka, mutta nykyinen on vaan niin nätti. Ehkä pidän sen ainakin koristeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti