perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kavereita syömässä



Ex-triomme oli luonani syömässä ja yritin keksiä jotain helppoa ja maistuvaa arkiruokaa. Silmäni osuivat lähikaupassani häränhäntiin, joita kotona sitten hauduttelin tähteeksi jääneen punaviinin kanssa. Lopputulos olisi voinut hyötyä lihaliemestä ja lisämausteista, mutta hyvää se oli nytkin.

Ruoan seuraksi kaupasta tarttui mukaan Trapiche Pinot Noir Oak Cask, josta minulla ei ollut selkeää muistikuvaa. Olen huono kuvailemaan viinejä monisanaisesti, mutta viini oli perushyvää ja sopi kohtuullisesti ruoan kanssa.


Häränhännät:

Sipulia
Herkkusieniä
Suppilovahveroita
Häränhäntiä
Punaviiniä
Timjamia
Valkosipulia
Pippuria, suolaa
Granaattiomenasiirappia

Käytä sienet, sipulit ja lihat pannulla. Kaada päälle reilusti punaviiniä ja vettä/lihalientä niin, että lihat käytännössä peittyvät. Lisää mausteet ja hauduttele kansi päällä muutama tunti. Kun liha on mureaa, ota kansi pois ja keitä lientä kokoon. Lisää granaattiomenasiirappia ja maista.

Käytin viime kesänä mökkeillessäni internettiä kahteen otteeseen. Toisella kertaa piti selvittää juna- ja bussiaikatauluja ja toisella etsiä leipäreseptejä. Viva ciabatta on varmaan paras suomalainen leipäblogi ja tämäniltainen leipäkin on suoraan sieltä. Olen ihastunut kyseiseen pain l'ancienne-reseptiin sen yksinkertaisuuden takia. Tällä kertaa tosin onnistuin tekemään jotain väärin (luultavasti esimerkiksi mittaamaan aineet, kun vaaka on omissa sfääreissään), ja taikina oli ihan liian tiivistä, kun aiemmin ongelma on ollut pikemminkin päinvastainen. Jonkinnäköisen sitkon sain kuitenkin aikaiseksi ja maku oli hyvä mutta koostumus ja ulkonäkö jättivät toivomisen varaa. Varsinkin ulkonäkö on aika hmm... mielenkiintoinen?




Jälkiruoaksi oli valkosuklainen kokeilu, joka meni jo kertaalleen uusiksi kokkaamisen lomassa. Reseptiä täytyy vieläkin vähän kehitellä, joten sitä ei vielä tähän tule. Kuvassa on lisäksi puolukkakastiketta, jäätelöä ja jotain maitosuklaisia muruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti