tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sacherkakku ja muuta suklaahöpinää

Kokeilin Sininen kuutamo-blogista löytynyttä Sacherkakkua. Resepti oli selkeä ja helppo toteuttaa, mutta siinä oli minun makuuni liikaa sokeria tai sitten minun olisi pitänyt käyttää vahvempaa suklaata (käyttämäni oli mietoa 70%:sta). Kokeilin seuraavana päivänä lisätä suklaata ja vähentää sokeria ja loppputuloksena pääsin aika lähelle minun makuuni sopivaa. Se tosin saattaa olla monelle muulle liiankin suklainen, sillä yhden munan minitaikinaani käytin n. 70 grammaa tummaa suklaata. Kuuden munan kakkuun siis tulisi 420 grammaa. Hmmm... yhdessäkään ohjeessa en ole nähnyt lähellekään tuota määrää. Ehkä seuraavassa kokeilussa taikinaan tulee jotain ekstravahvaa suklaata, jolla suklaan määrä saadaan alemmas. Suklaakuorrutteella oli tänään huono päivä, enkä edes voinut tehdä uutta, kun suklaa loppui. Murr...

Muutenkin suklaamakuni lienee hieman perussuomalaisesta poikkeava. Fazerin Sinistä ostan vain harvoin ja lempimaitosuklaani on Michel Cluizelin 50% Mangaro. Suomessa Cluizelin suklaat maksavat liikaa, joten suosikkiasemastaan huolimatta sitäkin tulee ostettua harvoin. Valrhona on toinen suosikkimerkkini, mutta arkikäyttööni haen suklaat useimmiten Lidlistä. J.D. Grossin suklaat ovat nimittäin hintaluokassaan parhaita Suomesta saatavia suklaita.

Sacherkakku (minikokoinen kokeiluversio, määrät yhä oikuttelevan vaa'an vuoksi epätarkkoja, tehty pikkuvuokiin):

70 grammaa suklaata
1 keltuainen
n. 30 grammaa voita
hieman sokeria
1 valkuainen
neljäsosadesi sokeria
puoli desiä vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja sekoita siihen keltuainen. Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja kääntele massaan. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja jaa vuokiin. Kypsennä uunissa 175 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti